Program

EFS-gården Höllviksstrand är en plats för vila, växt och meningsfulla möten. På sommaren bjuder vi in till sommargudstjänster, musikcafé, pysselverkstad, läger, konsertkvällar och bibeldagar. På hösten, vintern och våren bjuder vi in till regelbundna temakvällar, bön och retreater.  Kommande arrangemang kan du se här på sidan,  och även i vår evenemangskalender:

OBS! Ändringar i vårens program på grund av Covid-19 pandemin.

EFS syds förhållningssätt till Covid- 19 pandemin:

EFS Sydsverige följer som alla andra utvecklingen kring Covid-19 viruset. I stort följer vi riktlinjerna från EFS centralt, Svenska kyrkan och folkhälsomyndigheten. Som kristna är det självklart att värna de svaga och utsatta i samhället. I den rådande situationen handlar det om att följa allmänna råd och beslut från regering och myndigheter. Samtidigt vill vi uppmana till lugn och sunt förnuft. Vi vill fortsätta förmedla och erbjuda hopp, tröst och frälsning.”

Måndagen den 23. mars, tog vår gårdsstyrelse beslutet att, på grund av rådande omständigheter, avboka flera av gårdens planerade samlingar mars och april månad. Vi har alla sett fram emot vårens månadsmässor, och vår retreat under fastan. Vi upplever dock att det är av högsta vikt att vi alla nu i denna speciella tid, tar vårt samhällsansvar och ser till att begränsar smitta och smittrisk så mycket som möjligt. 

Låt oss fortsätta be för de som drabbats av viruset eller är rädda för det. Låt oss fortsätta be för vishet och lugn hos de som tar beslut kring åtgärder i kyrka och samhälle. Och låt oss fortsätta be att människor får möta Jesus Kristus.

Så fort situationen ändras och Folkhälsomyndigheten, EFS Riks och Svenska Kyrkan ändrar sina rekommendationer- kommer vi att återuppta vårt program! Vi kommer här att uppdatera löpande efterhand som situationen utvecklar sig. 

MÄSSA & MINGEL

Under våren öppnar vi upp vårt gårdskapell för ekumeniska nattvardsgudstjänster med lovsång, andakt & nattvard en gång i månaden. Efter mässan blir det kvällsfika. Välkomna!

Torsdagen den 26 mars kl 19.00 – 20.00: AVBOKAD 

RETREAT UNDER FASTAN: AVBOKAD

27- 29 Mars

“STANNA UPP OCH BLI STILLA INFÖR GUD”

Ibland är det sunt att stanna upp och lägga undan mobil, dator och alla måsten. Fastan är en tid för att stilla bruset, rensa ut och skapa plats för det som ger oss kraft och liv. Välkommen till tre dagar i stillhet för att vila, rensa och reflektera. Vandra vid havet, läs en god bok eller helt enkelt sov ut. Du behöver inte anstränga dig, utan bara slappna av och ta emot av Guds goda.

Ledare håller i morgon-, lunch-, middags- och kvällsbön varje dag i kapellet. Varje dag hålls det även en bibelmeditation, och det finns möjlighet för enskilda samtal. Känn dig fri att ta del av bönerytmen på gården, eller hitta din egen. Kapellet är öppet  för deltagare i Stilla dagar för egen andakt.

Retreaten inleds på fredag eftermiddag kl 13.00 och avslutas på söndag kl 12.00. Pris för boende och mat: 1300 kr per person i enkelrum. ( Önskar ni att komma redan torsdag eftermiddag den 26 mars och inleda retreaten med nattvardsmässan, är du hjärtligt välkommen till det. Då tillkommer en kostnad på 620 kr för dygnet torsdag – fredag.)

Anmälan:  senast 20 mars,  till: info@hollviksstrand.se eller via telefon: 040 45 12 02

Kontakta oss gärna om ni har frågor eller funderingar kring dagarna.

FÖRELÄSNINGS KVÄLL MED BO JOHNSSON: AVBOKAD

TORSDAG 2 APRIL KL 19.00 – 20.00

Vi är så glada, att tillsammans med Höllvikens församling och Ljungkyrkan i Höllviken få välkomna er till en spännande kväll där vi får höra professor em. Bo Johnsson föreläsa från sin ny reviderade bok “Judendomen i ett kristet perspektiv. Efter föreläsningen är ni välkomna att stanna till kvällsmacka & the/kaffe. Hjärtligt välkomna! (Föreläsningen är kostnadsfri, men vi tar  upp en kollekt under kvällen).

MÄSSA & MINGEL TORSDAGEN 23 APRIL

Magnus Persson, präst och inspiratör inom EFS, håller i andakt och nattvard. Musik: Claes Lindvall. Välkomna!

VALBORGSFIRANDE

TORSDAG 30 April kl 19.00 – 22.00

Valborgsfirandet på Höllviksstrand är något vi ser fram emot varje år!

Välkomna till en kväll med traditionsenlig brasa med korvgrillning, vårsånger och  vårtal. Nytt för i år är att vi också kommer att ha tävlingar för barnen i samband med grillningen. Senare på kvällen möts vi i Cafét (eller utomhus) till musikandakt.

Vi är så glada för att familjen Jespersson håller i musik andakten på kvällen.

Hjärtligt välkomna!

MÄSSA & MINGEL

TORSDAGEN 28 MAJ kl 19.00 – 20.00

Vi öppnar upp vårt gårdskapell för ekumenisk nattvardsgudstjänst med lovsång, andakt & nattvard. Magnus Persson, präst och inspiratör inom EFS,  håller i andakt & nattvard. Efter mässan blir det kvällsfika. Välkomna!

SOMMARLÄGER

LÖRDAG – 0NSDAG 13 – 17 JUNI