Program

EFS-gården Höllviksstrand är en plats för vila, växt och meningsfulla möten. På sommaren bjuder vi in till sommargudstjänster, musikcafé, pysselverkstad, läger, konsertkvällar och bibeldagar. På hösten, vintern och våren bjuder vi in till regelbundna temakvällar, bön och retreater.  Kommande arrangemang kan du se här på sidan,  och även i vår evenemangskalender.

ANPASSNINGAR I VÅRT PROGRAM PÅ GRUND AV CORONA PANDEMIN

EFS Sydsverige följer som alla andra utvecklingen kring Covid-19 viruset. I stort följer vi riktlinjerna från EFS centralt, Svenska kyrkan och folkhälsomyndigheten. Som kristna är det självklart att värna de svaga och utsatta i samhället. I den rådande situationen handlar det om att följa allmänna råd och beslut från regering och myndigheter. Samtidigt vill vi uppmana till lugn och sunt förnuft. Vi vill fortsätta förmedla och erbjuda hopp, tröst och frälsning. 

HÖLLVIKSSTRAND STÄLLER INTE IN SOMMARENS PROGRAM, VI STÄLLER OM…

EFS-gården Höllviksstrand kommer att få vara en andlig oas för människor också i sommar, även om vårt program kommer att se lite annorlunda ut.  Vi kommer inte att bjuda in till samlingar och konserter som riskerar att samla  mer än 50 personer, men vi kommer att ha  dagliga samlingar med böner och enklare andakter från 21 juni – 10 augusti. Vi kommer även att anordna dags aktiviteter för barn och familjer. Vi kommer löpande att uppdatera vårt program här på hemsidan.

MAJ MÅNAD PÅ HÖLLVIKSSTRAND

LUNCHBÖN PÅ GÅRDEN UPPHÖR INTE

Just nu är det lugnare än vanligt på gården, men vi finns på plats på  på tisdagar och onsdagar. Välkomna förbi till lunchbön tisdagar och onsdagar kl 12.15 – 12.45

4 TORSDAGAR i MAJ MED MÄSSA OCH BIBELUTLÄGGNING

Välkommen till Mässa och Bibelutläggning 4 torsdagar i maj månad. Det är Magnus Persson, präst och inspiratör inom EFS, som går igenom Jona bok tillsammans med oss.  Vi möts kl 19.30 i vår stora samlingssal för att säkerställa fysisk distans. Vi har en maxgräns på antalet besökare på 20-25 personer. Ta gärna med lite egen fika- så har vi lite gemenskap efteråt. Vi bjuder på Kaffe och The. Samlingarna livesänds också genom föreningens Facebook grupp. Önskar du få del av samlingarna kan du anmäla att du önskar att gå med i Facebook gruppen – EFS-föreningen Höllviksstrand. Har du inget Facebook konto, kan du ta del av undervisningen i efterhand, via vår Youtubekanal EFS-föreningen Höllviksstrand.

 

ÅRSMÖTE PÅ GÅRDEN 30 MAJ

Välkommen till årsmöte på gården Lördagen den 30 maj kl 15.00 – 17.00. På grund av den rådande situationen möts vi utomhus, och vi bjuder på ett enklare portionsförpackat fika. Då vi har en max gräns på 50 personer, behöver ni anmäla er till detta evenemang. Ring oss på telefon 040 45 12 02, eller maila oss på info@hollviksstrand.se, så anmäler vi dig. 

ÅRETS SOMMARPROGRAM

VOLONTÄR TEAM PÅ GÅRDEN:

 

 

 

 

Vi är så glada och tacksamma för att vi i år har fått ett fantastiskt volontärteam, som på olika sätt kommer att betjäna gården och se till att vi fullgör vårt uppdrag! Redan nu från Maj, kommer vi att ha Sandra Åhman boende på gården. Hon kommer att hålla bönen igång, och är redo att hjälpa till med musik och andakter så fort vi kan börja samlas mer. Vi ber dagligen för vårt land och våra församlingar, och varje tisdag och onsdag har vi öppen lunchbön kl12.15.

I juni, juli & Augusti kommer Maria Smeds, som är Präst, gospelmusiker och inspiratör för EFS, att vara volontär kaplan på gården. Vi kommer även att ha Präst Kristoffer Lignell och hans familj boende en vecka på gården, och Johan Ericsson som arbetar som kommunikationschef på EFS kansli i Uppsala kommer att vara volontär i två veckor. Han och hans kommunikationsteam från EFS kansli kommer i juni att spela in tre sommargudstjänster som kommer göras tillgängliga för alla EFS medlemmar i Sverige under sommaren. Vilken glädje att människor från hela Sverige kommer kunna få ta del av Gudstjänster inspelade i vårt vackra kapell!

Detta team kommer tillsammans att ha bön, själavård och sommarandakter i vårt kapell. Så fort det bli möjligt, är vi redo att skapa dags aktiviteter utomhus, som är speciellt anpassade barn och barnfamiljer.

SOMMARENS BÖNETIDER

Morgonbön 08.30, Lunchbön 12.30, Aftonbön 17.30, Kvällsbön 21.30

SOMMARCAFÈ

Vi är mycket glada för att vi i år kommer att ha ett samarbete med Vellingeblomman kring sommarens Cafét. I vårt Café har vi alla förutsättningar för att kunna bjuda på gott fika och glass med god social distans, och vi ber om vackert väder så att familjer kan komma och njuta i sommarsolen.

SOMMARLÄGER BLIR TILL BARN OCH FAMILJEDAGAR I SOMMAR

På grund av rådande omständigheter kommer vi tyvärr inte att kunna genomföra vårt sommarläger i år. Vi planerar dock för att få till endagsläger istället, vi planerar för att få till en dag i juni, en i  juli och en i augusti. Mer information om detta kommer så fort det är klart.